Участь у заході “Вода для миру” в Академії сільського господарства Університету Вітаутаса Великого: досвід та внесок в глобальну спільноту

22 березня 2024 року у Академії сільського господарства Університету Вітаутаса Великого (Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akadeijoa) пройшов захід «Вода для миру» присвячений відзначенню Всесвітнього дня води. Захід спрямований на підкреслення важливості води для глобальної стабільності та процвітання, поширення інформації та сприяння діям для подолання кризи водопостачання та санітарії.
Країни намагаються впоратися зі змінами клімату, масовою міграцією та політичними заворушеннями, і важливо співпрацювати у сфері управління водними ресурсами.
Сприяючи гармонії спільнот і країн у сталому використанні водних ресурсів важливо прийняти рішення від конвенцій ООН на міжнародному рівні до дій на місцевому рівні для створення збалансованої системи управління водними ресурсами.
Разом з Лаймою СЕСОНЬЄН, Мідоною ДАПКІЄНЕ, Раймондасом САДЗЕВІЧУСОМ презентувала досягнення ІВПіМ НААН Ярослава МОСІЙЧУК. Вкінці заходу була активна дискусія між доповідачами та присутніми у залі щодо впливу війни на доступність водних ресурсів на території України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − twelve =