Польова школа фермера, 28 березня 2019 року

28 березня у м. Гола Пристань проходила Польова школа фермера  «Ґрунтозберігаючі технології у землеробстві», що є частиною проекту «Інтегроване управління природними ресурсами на деградованих ландшафтах степової та лісостепової зон України» і реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) за фінансової підтримки Глобального екологічного фонду (ГЕФ).

Тематика тренінгу стосувалась питань деградації земель, сталому управлінню природними ресурсами, переходу від інтенсивних до ґрунтозберігаючих технологій в лісостеповій та степовій зонах України. З доповідями виступили: Роман Сайдак, ІВПіМ НААН, Микола Косолап, КНУБіП, Валерій Коляда, ННЦ Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського. Також було піднято питання Андрієм Щедріновим, керівником ФГ “Теллус-Юг”, щодо методів збереження і максимально ефективного використання зимової вологи та особливості вертикального обробітку ґрунту.

Практична частина заходу включала візит до державного підприємства «Дослідне господарство «Великі Клини» ІВПіМ НААН та ФГ «Теллус-Юг» (Голопристанський р-н, с. Великий Клин), огляд машинотракторного парку господарства, ознайомлення з технологіями та виїзд в поле.

Від молодих науковців Інституту у заході взяла участь Наталія Діденко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten − nine =