Курси підвищення кваліфікації

З 8 жовтня на базі Інституту водних проблем і меліорації НААН планується проведення короткострокових курсів з підвищення кваліфікації.

Для затвердження програми даних курсів до 2 жовтня необхідно подати заявку (надіслати прізвище та назву курсу на ел. пошту anastasiabilobrova1993@gmail.com) на вибраний курс із нижче перерахованих:

1. Професійне виконання обчислень  в елект­рон­них таблицях (MS Excel, OpenCalc, Робота з функціями. Робота зі списками. Бази даних. Аналіз даних. Матричні операції. Зведені таблиці. Елементи програмування на мові VBA)

2. Проведення математико-статистичного аналізу засобами MathCad та MS Excel (Основні поняття, методи і формули  мат. статистики. Числові характеристики якісно однорідних величин. Види розподілів випадкових величин. Алгоритм оцінки вірогідності результатів прямих вимірювань. Алгоритм оцінки вірогідності відмінностей дослідження двох незалежних вибірок. Методи кореляційного-регресійного аналізу. Проведення мате­ма­­тико-статистичного аналізу в пакеті MathCad. Сутність математичного моделю­вання)

3. Підвищення ефективності документування у роботі аспіранта та викладача засобами сучасних  інфор­маційних технологій (Сканування й розпізнавання тексту з паперових носіїв. Автоматизований переклад з іноземних мов. Структурні схеми в звітному документі. Використання графіків та діаграм для ілюстрування звітних даних. Растрове графічне редагування наукових та технічних ілюстрацій засобами програми-редактора растрової графіки. Використання сучасних технічних та програмних засобів електронної презентації для наукової доповіді та захисту дисертації)

4. Побудова та аналіз електронних карт засобами ArcGIS (основи картографії, системи координат, географічні об’єкти, географічні дані, класи просторових об’єктів, робота з текстом та графікою, основи редагування карти, використання растрових зображень, обробка географічних даних)

5. Створення та аналіз мережевих даних засобами ArcGIS

6. Складові успішної презентації (MS PowerPoint, Sway, Prezi.com, Google презентації, LibreOffice Impress та основи публічного виступу)

7. Використання системи комп’ютерної математики MathCad в наукових дослідженнях

8. Використання хмарних технологій в виробничій діяльності

9. Використання сервісів Google

10. Технології виготовлення електронних навчальних посібників (Camtasia 9)

11. Автоматизація проектно-конструкторських робіт (AutoCAD) (Виготовлення креслень. Тривимірне проектування)

12. Використання 3D-технологій для моделювання тривимірних конструкцій (3D Max)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + eight =